In adresa CNAS P4765/.02.09.2014 se fac urmatoarele precizari:


Pacientul poate opta pentru un medic curant care poate fi in relatie contractuala cu orice alta casa de asigurari de sanatate decat cea la care pacientul este luat in evidenta.

Medicul curant este medicul specialist care initiaza si/sau monitorizeaza tratamentul si care intocmeste dosarul pacientului.

Dupa intocmirea dosarului, pacientul are 2 posibilitati:
1. opteaza ca prescrierea sa o faca medicul care a intocmit dosarul. In aceasta situatie, dosarul va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care acest medic se afla in relatie contractuala. Aprobarea CNAS va fi emisa catre acea casa de asigurari de sanatate si va fi valabila pentru prescrierea retetei de catre medicul care a intocmit dosarul si se afla in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate care a primit decizia.
2. opteaza ca prescrierea retetei sa se faca de catre un medic specialist din alt judet decat cel care a intocmit dosarul. In aceasta situatie, pacientul va depune dosarul la casa de asigurari de sanatate cu care medicul specialist, ales de pacient, este in contract. Aprobarea CNAS se emite catre acea casa de asigurari de sanatate si va fi valabila pentru prescrierea retetei de catre medicul specialist ales de pacient si care se afla in relatii contractuale cu casa de asigurari de sanatate care a primit decizia.