Vă aducem la cunoștință faptul că, potrivit prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1857/441/2023 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Hotărârii Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului – cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, se prelungesc contractele de furnizare de servicii medicale până la data de 31.01.2024, pentru furnizorii aflați în relație contractuală cu CAS Iași.

          Având în vedere prevederile H.G. nr. 423/2022 privind aprobarea programelor naționale de sănătate, vă comunicăm faptul că, pentru asigurarea continuității tratamentului bolnavilor cuprinși în programele naționale de sănătate curative, se vor încheia acte adiționale la contractele încheiate valabile până la data de 31.01.2024.

           În acest sens, menționăm faptul că actele adiționale de prelungire sunt transmise prin platforma Filezilla și pot fi asumate și transmise prin utilizarea semnăturii electronice extinse, conform prevederilor legale în vigoare.

         Contractarea și decontarea sumelor contractate pentru luna ianuarie prin acte adiționale la contractele derulate în anul 2023 se vor face din sumele alocate în bugetul FNUASS pentru anul 2024.