Începând cu luna iulie 2017, s-a modificat Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari.

În Contractul-cadru sintagma ”pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de pană la 700 lei/lună” se înlocuiește cu sintagma ”pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”, conform prevederilor HG nr 436 din MO nr. 505/30.06.2017.

Pragul de pensie a fost majorat de la 700 la 900 lei /lună, iar pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale vor beneficia şi ei de acest program.

 

Astfel, la medicul de familie beneficiarii programului nu vor mai depune declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor  prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

 

Prescrierea medicamentelor pentru Pensionari 900 se va realiza pe formularul de prescripție medicală în vigoare, respectiv se va bifa categoria Pensionari 0-700 lei/lună.

 

În prezent, numărul beneficiarilor programului social de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari este în medie lunară de 8.500, iar valoarea decontată lunară este de 285,50 mii lei.