Având în vedere HG nr. 923/2017 privind prelungirea termenului de aplicare a HG nr.161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, cu modificările și completările ulterioare, vă aducem la cunoștință faptul că s-a prelungit termenul de aplicare a prevederilor Contractului-cadru până la data de 31.03.2018  .

 

Casa de Asigurări de Sănătate Iași încheie. pentru lunile ianuarie-martie 2018 acte adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală, medicamente și dispozitive medicale, aflate deja în derulare în anul 2017 pentru furnizare de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale și învită furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale să semneze actele adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală, medicamente și dispozitive medicale, după cum urmează:

 

-furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, din domeniile de asistență medicală primară, ambulatoriul de specialitate clinic, îngrijiri la domiciliu, dispozitive medicale, farmacii, începând cu data de 28.12.2017;

 

-furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, din domeniile de asistență medicală spitalicească, din ambulatoriile de specialitate paraclinic, precum și din ambulatoriile de recuperare și reabilitare a sănătății  și  medicină dentară, începând cu data de 03.01.2018.

 

Condiţiile acordării asistenţei medicale în baza actelor adiţionale sunt cele prevăzute în actele normative în vigoare pe perioada derulării actelor adiţionale, respectiv HG 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi Ordinul nr. 196/139/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Contractarea şi decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale contractate în lunile ianuarie–martie 2018 prin acte adiţionale la contractele derulate în anul 2017 se va face din sumele alocate pe domeniile de asistenţă medicală corespunzătoare prevăzute în bugetul FNUASS pentru anul 2018.

 

BIROUL de PRESĂ