Vă informăm că Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au demarat un proces amplu de analiză și consultare privind elaborarea unui noul model al Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum și a normelor de aplicare ale acestuia.

 

     În acest sens, pe site-ul CNAS a fost publicat calendarul activităţilor aferente acestui proces (http://propuneri-coca.cnas.ro).

 

     Într-o primă etapă, în perioada 13 iulie – 31 august 2021 vor fi colectate în format electronic propunerile de modificare a Contractului-cadru şi a normelor de aplicare ale acestuia. Pentru această etapă, CNAS a transmis invitaţii, pentru a contribui cu propuneri, către toţi actorii din sistem interesaţi să participe la elaborarea noului model de Contract-cadru: colegii, patronate, sindicate, asociaţii profesionale şi patronale și asociaţii de pacienţi reprezentative la nivel naţional.

 

     Având în vedere cele mai sus menționate, vă rugăm să transmiteți propunerile și observațiile dumneavoastră în format electronic, prin formularul dedicat:

 

     (click aici)

 

     Totodată, vă adresăm rugămintea de a acorda o atenție deosebită și de a vă implica în mod activ în ceea ce privește procesul de elaborare a unui nou model de Contract-cadru.