Potrivit solicitării CNAS, publicată pe site-ul CJAS în data de 30 iulie 2020, au fost transmise de către furnizorii de servicii medicale tabele, completate și asumate de reprezentatul legal, cu persoanele beneficiare de stimulent de risc, calculat în baza OUG 43/2020, art. 8, alin (1) lit. f^1), pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii COVID-19, pe perioada stării de urgență. 
Unitățile care au transmis aceste solicitări au obligația ca azi 21.12.2020, până la ora 16.30 să transmită declarația pe propria răspundere a conducatorului unității angajatoare și anexa cu lista personalului beneficiar de stimulent de risc.
Trebuie avut în vedere că unitățile angajatoare cu personalitate juridică, au obligația de a deschide un cont special în trezorerie, în care CAS IS va vira sumele aferente stimulentului de risc. Prin urmare, vă solicităm să ne puneți la dispoziție contul în care se vor vira de către instituția noastră sumele reprezentând stimulentul de risc. 
Unitățile angajatoare vor trebui să transmită către CAS IS, imediat după efectuarea plății, documente justificative prin care să se facă dovada că valoarea stimulentului de risc a fost încasată de fiecare persoană beneficiară.
Se vor avea, de asemenea, în vedere, urmatoarele
- lista va cuprinde doar personalul angajat, adică cel cuprins în statul de plată al furnizorului.
- categoriile de persoane prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. f^1) din OUG nr. 43/2020, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 82/2020, cu modificările ulterioare, beneficiază de maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie 2020-14 aprilie 2020 şi unul pentru perioada 15 aprilie 2020-14 mai 2020, indiferent de numărul de zile lucrate în intervalele de timp menţionate;
- beneficiază în mod clar personalul care a fost bolnav de covid-19 și contacții lor 
Reprezentantul legal al furnizorului cu care casa de asigurări de sănătate a încheiat contract este direct răspunzător de corectitudinea datelor raportate. 
Atasam un model de declarație pe propria răspundere a conducătorului unității angajatoare și anexa cu lista personalului care beneficiază de stimulent de risc, documente justificative pe care aveti obligația să le depuneți la nivelul instituței noastre, prezentate atât pe suport hârtie, cât şi în format electronic.
 
CELE MENTIONATE NU SE REFERĂ LA MEDICII DE FAMILIE. ACEȘTIA VOR PRIMI PRECIZĂRI ULTERIOR.
 

descarca model document anexa persoane beneficiare

descarca model declaratie conducator unitate angajatoare