In atentia furnizorilor de servicii farmaceutice - Precizari la modificari Norme de aplicare a Contract Cadru 2015, incepand cu data de 01.04.2015

 

1. Prescriptiile medicale on-line se păstrează la farmacii şi se vor prezenta casei de asigurari de sănătate doar la solicitarea acesteia. Prescriptiile medicale off-line si prescriptiile cu regim special utilizate pentru prescrierea preparatelor stupefiante şi psihotrope se vor depune la casa de asigurari de sanatate impreuna cu un borderou centralizator. Se va depune la CAS un dosar, cu borderouri centralizatoare distincte, pentru prescriptiile medicale pentru medicamente cu si fara contributie personala si un dosar, cu borderouri centralizatoare distincte, pentru prescriptiile medicale din cadrul programelor nationale de sanatate.
Prescriptia medicala electronica off-line este pentru componenta prescriere: formularul de prescriptie medicala în format electronic completat de medic folosind o aplicatie informatica dedicata, neconectata la Sistemul informatic pentru prescriptia electronica al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, nevalidata si neînregistrata în sistem (adica fara numar de inregistrare in josul retetei prescrise).

2. Facturile si borderourile centralizatoare se transmit in format electronic si se certifica pentru realitatea si exactitatea datelor raportate prin semnatura electronica extinsa a reprezentantilor legali ai furnizorilor.

IMPORTANT : NU TRANSMITETI factura electronica inainte de verificarea completa a prescriptiilor medicale si a tuturor datelor de pe factura. Factura electronica transmisa in SIUI nu se poate sterge. Orice modificare efectuata pentru corectarea facturii presupune doar anularea, nu stergerea, de catre furnizor a facturii din SIUI.

3. Se intocmesc distinct facturi si borderouri centralizatoare pentru prescriptiile medicale pe oncologie cu aprobare CNAS.