Furnizorilor de servicii farmaceutice li se aduce la cunoştinţă că prin Ordin 963/01.10.2015, publicat în MO nr. 772/16.10.2015, s-au modificat Normele tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate pentru anii 2015 şi 2016, aprobate prin Ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr.185/2015, cu modificările şi completările ulterioare.
Conform Anexei nr. 1 la Ordin 963 (Anexa 6 la normele tehnice), se întocmeşte un singur borberou pentru PNS, atât pentru toate medicamentele de pe programele naţionale de sănătate cât şi pentru materiale sanitare.
    Astfel, se va întocmi o singură factură pentru medicamente şi materiale sanitare în cadrul programelor naţionale de sănătate. Pe factură se vor evidenţia distinct sumele pentru Ado, Insuline, Mixt, Oncologie, Stări Posttransplant, Mucoviscidoză Copii, Mucoviscidoză Adulţi, Scleroză laterală amiotrofică, Boli endocrine, Teste Copii şi Teste Adulţi.
Valoarea borderoului pentru PNS trebuie să coincidă cu valoarea totală a facturii.
Pentru medicamentele (denumiri comerciale) din cadrul PNS –urilor de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu şi care fac obiectul contractelor cost-volum :
- Se întocmeşte câte un borderou centralizator pentru fiecare PNS şi respectiv medicament (denumire comercială) care face obiectul contractelor cost –volum
-  Se întocmeşte factură separată pentru fiecare PNS şi respectiv medicament (denumire comercială).