Comunicat privind deschiderea a două noi centre de permanenţă în județul Iași

 

 

Casa de Asigurări de Sănătate Iași aduce în atenție faptul că s-au înființat de către Direcția de Sănătate Publică Iași două noi centre de permanență în județul Iași: Centrul de permanență Ciurea cu zonele arondate: Comuna Ciurea, Comuna Mogoșești, Comuna Grajduri, Comuna Scînteia și Centrul de permanență ”Sf.Nicolaie”, sat Schitu Stavnic, Comuna Voinești cu zonele arondate: Comuna Voinești și Comuna Horlești.

Astfel, vom ajunge la un număr de șaptesprezece centre de permanență, în municipiul Iași fiind situate trei centre de permanență: Centrul de permanență Umanitas SRL în cartierul Tătărași pe strada Han Tătar. Nr.10, Bl.366, ABC, parter Centrul de permanență Hermamed Center SRL, lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf.Spiridon pe strada Vasile Conta, nr.9 și Centrul de permanență din cartierul Galata pe strada Anton Crihan, nr.16, bl.D12, ap.3. și douăsprezece situate în județul Iași( pe lângă cele două noi centre deschise) în localitățile: Vlădeni, Bivolari, Plugari, Ciortești, Schitu Duca, Movileni, Deleni, Focuri, Mircești, Prisecani, Pașcani și Victoria.

Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt următoarele: asistenţă medicală în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice, trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în cazul afecţiunilor acute şi urgenţelor medico-chirurgicale care depăşesc competenţele medicului de familie, administrarea medicației și materialelor sanitare necesare tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului de permanență.

Garda se instituie în centrul de permanență, în zilele lucrătoare, între orele 15,00-8,00 și numai după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie în cadrul cabinetelor de medicină de familie din zonele arondate.

În zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, precum și în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 8,00 și durează 24 de ore.

Înființarea acestor centre de permanență reprezintă una dintre soluțiile devenite necesare în vederea diminuării numărului de consultații, respectiv a decongestionării Unității de Primire a Urgențelor(UPU) a Spitalului Clinic de Urgență ”Sf.Spiridon”, unde zilnic este un afluxul de pacienți foarte mare.

BIROUL de PRESĂ