Casa de Asigurări de Sănătate Iași vă aduce la cunoștință eforturile realizate de către sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru asigurarea tratamentelor medicamentoase cu interefron free pe aria terapeutică hepatita cronică virală de tip C, ciroza hepatică compensată și decompensată și transplant hepatic.

 

          Astfel, precizăm că în cadrul derulării contractelor cost-volum-rezultat în perioada mai 2017-iulie 2018 în Centrul Regional Iași au beneficiat de tratament un număr de 1545 pacienți  cu Viekirax și Exviera și un număr de 146 pacienți cu Harvoni.

          Numărul de pacienți pentru care s-a realizat evaluarea rezultatului medical prin detectarea ARN-VHC la sfârșitul perioadei de tratament este de 900 în cazul Viekirax și Exviera  înregistrîndu-se 5 eșecuri terapeutice, respectiv 58 în cazul Harvoni înregistrîndu-se 2 eșecuri terapeutice.

          Astfel, rezultă o rată de vindecare de 99,44 % în tratamentul antiviral Viekirax și Exviera și 96,55 % pentru tratamentul cu Harvoni acordat în ciroza decompensată, restul pacienților aflându-se în  curs de evaluare.

 

          Tratamentul afecțiunilor pacienților cu afecțiuni hepatice rămâne o prioritate pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 

 

BIROUL de PRESĂ