Legea prin care cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru în mediul rural în aceeaşi unitate administrativ-teritorială sau în alte unităţi unde există deficit de medici a fost promulgată

 

A fost publicată în Monitorul oficial, Legea nr. 282/2022, act normativ care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Modificările legislative vizează încurajarea cabinetelor de medicină de familie să deschidă puncte secundare şi în alte unităţi administrative în care există deja un cabinet medical dacă autorităţile locale consideră că este oportun din punct de vedere al interesului social local.

Punctele secundare de lucru în mediul rural pot fi deschise în aceeaşi unitate administrativ - teritorială sau în alte unităţi unde există deficit de medici.

Serviciile medicale prestate în aceste puncte de lucru vor fi decontate în integralitate, indiferent dacă au fost prestate de către medicul titular al cabinetului sau de către medici angajați ai cabinetului.

În termen de 60 de zile, urmează a fi modificate normele de aplicare a contractului – cadru în acord cu prevederile noului act normativ.

Actul normativ poate fi consultat aici.

 

Conducerea CAS Vâlcea