Începând cu 15.12.2021, DES are toate funcționalitățile testate și disponibile on-line.

 

„Dosarul Electronic de Sănătate (DES) este un instrument informatic aflat la dispoziţia persoanelor care doresc să deţină un istoric medical bazat pe documentele emise de medici, colectate în aplicaţie.

 

Titularul are controlul absolut asupra accesului la propriul dosar şi poate vedea oricând cine şi de unde a accesat datele sale medicale cuprinse în DES. 

 

În afară de titular, DES poate fi accesat de către medici cu acordul pacientului, pentru a cunoaște istoricul medical al acestuia, facilitând astfel diagnosticarea mai rapidă și mai precisă, stabilirea tratamentului și monitorizarea pacientului.

 

Dosarul are în componență o secțiune de date medicale de urgență, care poate fi accesată fără acordul pacientului.

Această secțiune cuprinde datele medicale relevante în cazul unei urgențe, documentele înregistrate în ultimele 6 luni, precum și informațiile  pe care proprietarul dosarului le poate completa în secțiunea ‘’antecedente declarate de pacient”.

 

Accesarea DES de către pacient se poate face în baza unei matrici de securitate și a parolei stabilite de acesta.

Orice medic înregistrat în sistem poate genera și înmăna pacientului matricea de securitate.

În trei zile după primirea matricei de securitate, pacientul trebuie sa acceseze DES, https://ehr.des-cnas.ro/cnasportalext/index.html#/acces, pentru a-și defini parola personală.

 

Prezentare pentru medici a Dosarului Electronic de Sănătate

 

Prezentare pentru pacienți a Dosarului Electronic de Sănătate