Incepand cu data de 04.07.2017 devine operational Programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor pentru pensionarii care realizeaza venituri din pensii si indemnizatie sociala pentru pensionari, de pana la 900 lei/luna inclusiv, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri.

 

Prin noile reglementari legale s-a creat un mecanism facil de implementare a Programului, in sensul simplificarii procedurii de declarare a veniturilor, nemaifiind necesara declaratia pe propria raspundere a pensionarilor cu privire la veniturile realizate.

 

Totodata, prescriptiile medicale electronice emise de furnizorii de servicii medicale, aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, pana la data la care Programul a devenit operational, se pot elibera de catre farmacii pana la data expirarii termenului de valabilitate al prescriptiei medicale stabilit potrivit prevederilor legale in vigoare la data prescrierii medicamentului.

 

In acest sens, aplicatiile DSK-SIUl sunt actualizate conform noilor prevederi legale.

 

Fișiere atașate

Noul formular de prescriere.pdf ORDIN MS-CNAS 728-508_2017.pdf ORDIN MS-CNAS 727-509_2017.pdf ORDIN MS-CNAS 726-507_2017.pdf