COMUNICAT
CNAS va primi 200 de milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului, iar limita de cheltuieli va fi majorata cu 668 de milioane de lei, ca urmare a sprijinul acordat de Ministerul de Finanțe și Guvern


Guvernul României a decis vineri alocarea din fondul de rezerva catre bugetul Fondului Național Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) a sumei de 200 de milioane de lei, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienților din spitale, cu termen de plata în octombrie, respectiv pentru plata cheltuielilor spitalelor cu medicamente, materiale sanitare, hrana și utilitați.

 

De asemenea, limita de cheltuieli va fi majorata cu 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei sunt acordați, în luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare și servicii aferente programelor naționale de sanatate curative. În același timp, va fi acordata suma de 168 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale și a creșterilor salariale ale personalului din unitațile sanitare publice.

 

Precizam ca, în toata aceasta perioada, președintele CNAS, dr. Andrei Baciu, împreuna cu echipa de profesioniști a instituției au depus toate diligențele pentru ca aceste fonduri sa ajunga cât mai repede la beneficiari, iar conducerea CNAS a avut întâlniri de lucru și discuții în repetate rânduri cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Sanatații și ai Guvernului României. Menționam ca repartizarea sumelor alocate CNAS se va face în mod proporțional raportat la necesarul transmis de fiecare casa de asigurari de sanatate județeana, în conformitate cu obiectivul CNAS de asigurare a protecției asiguraților în mod universal, echitabil și nediscriminatoriu și în condițiile utilizarii eficiente a Fondului național unic de asigurari sociale de sanatate.

 

Biroul de presa

 

Fișiere atașate

Comunicat CNAS 20102023.pdf