RAPORTAREA INCIDENTELOR GRAVE SUSPECTATE ÎN LEGĂTURĂ CU DISPOZITIVELE MEDICALE

 

Prin Ordinul MS nr. 2882/23.12.2021, a fost reglementată modalitatea de raportare a incidentelor grave suspectate în legătură cu dispozitivele medicale.

 

Potrivit acestuia, pacienții sau, după caz, rudele ori reprezentanții legali ai acestora, pot informa medicul curant, operatorul economic de la care au achiziționat dispozitivul medical și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), atunci când suspectează apariția oricărui incident grav, ca urmare a utilizării unui dispozitiv medical.

 

De asemenea, în termen de maximum 15 zile de la data producerii incidentului, în funcție de urmările generate, pacienții, utilizatori și profesioniștii din domeniul sănătății, raportează la ANMDMR orice incident grav suspectat în legătură cu dispozitivele medicale pe care le manevrează.

 

Raportarea incidentelor se face utilizând formularul prevăzut în anexa la Ordin, formular care se transmite la ANMDMR, urmând procedura prevăzută în Ordin.

 

Conducerea CAS Vâlcea   

 

Fișiere atașate

Ordin MS nr 2882_2021 privind modalitatea de raportare a incidentelor grave suspectate în legatura .pdf Formular raportare incidente grave suspectate în legatura cu dispozitivele medicale.pdf