În atenția furnizorilor de servicii medicale în asistență medicală primară, medicilor de familie din centrele de permanență

 

Prin Ordinul comun MS/CNAS nr. 58/04/2022 (act normativ ce poate fi consultat aici) a fost reglementată activitatea de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul cabinetelor medicale individuale și în cadrul cabinetelor medicale din centrele de permanență, după caz.

Potrivit acestui act normativ, pentru derularea şi decontarea activităţii de testare, medicii de familie care au încheiate cu CAS Vâlcea contracte pentru activitățile de vaccinare încheie acte adiționale la aceste contracte pentru activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo – faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Medicii de familie care nu au încheiate contracte pentru activitățile de vaccinare încheie contracte pentru activitatea de testare potrivit Ordinului MS/CNAS nr. 58/4/2022. Potrivit precizărilor CNAS, obiectul pentru care se încheie contractul, îl constituie realizarea de către medicii de familie a activităților de vaccinare, de administrare a dozelor opționale suplimentare, de testare, după caz.

         Astfel, medicii de familie pot încheia după caz, contract cu CAS Vâlcea în baza Ordinului comun MS/CNAS nr. 68/101/2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru servicii de vaccinare și/sau servicii de administrare a dozelor opționale suplimentare și/sau servicii de testare. În baza contractului încheiat, CAS Vâlcea decontează numai activitatea realizată de către medicii de familie raportată în RENV, în cazul vaccinării sau în CORONA FORMS, în cazul testării.

Medicii de familie pot solicita încheierea actului aditional, respectiv a contractului pentru derularea activității de testare cu teste rapide antigen în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, activitatea de testare fiind decontată suplimentar, potrivit tarifului prevăzut în reglementările legale în vigoare, pentru încheierea actului adițional/contractului fiind necesară o cerere adresată CAS Vâlcea, asumată prin semnătură electronică și transmisă pe adresa de email mf@casvl.ro sau iritoiu.claudiu@casvl.ro.

        

CONDUCEREA CAS VÂLCEA