Procedura privind asigurarea accesului refugiaţilor proveniţi din Ucraina la servicii medicale 

 

Avand in vedere reglementarile din OUG nr. 15 / 2022 modificata si completata de OUG nr. 20 / 2022 s-a elaborat de catre CNAS procedura de generare numere unice temporare de inregistrare a cetatenilor din Ucraina (incepand cu data de 17.03.2022).

Astfel furnizorii de serviciii medicale sunt responsabili de introducerea in aplicatia special elaborata de catre CNAS a informatiei referitoare la cetatenii refugiati din Ucraina (cei care au intrat din Ucraina in Romania dupa data de 24.02.2022).

Pentru conectarea in aplicatie se acceseaza urmatorul link:  

https://e-pias.casan.ro:443

la care se utilizeaza credentialele cu care furnizorii se conecteaza in PIAS:

Utilizator: CUI_CAS-HD (CUI este codul de identificare fiscala)
Parola:  serie licenta (cea care a fost generata de CAS Hunedoara si care este introdusa si in aplicatiile cu care furnizorii se conecteaza la PIAS) .In aplicatiile desktop SIUI, seria de licenta o regasiti in meniul Administrare - Activare - Reactivare baza de date curenta - Cheie de activare.  Cheia fiind formata din 4 grupe de litere si cifre despartite de semnul - (minus). Parola se inroduce inclusiv cu liniute.

 
     

Pentru conectare este obligatoriu utilizarea unui certificat digital calificat al furnizorului care este deja introdus in SIUI. Utilizarea aplicatiei este recomandata folosirea unui browser actualizat cum ar fi Google Chrome sau Microsoft Edge.
               

 Atasat se regasesc:
- adresa privind acordarea de sprijin si asistenta umanitara a cetatenilor ce provin din zona de conflict armat din Ucraina;

- instructiunile privin Aplicatia de Generare numere unice temporare de inregistrare a cetatenilor din Ucraina.

- Ordin nr.159 din 15.03.2022 

 

 

 

Fișiere atașate

Adresa furnizori privind refugiatii din Ucraina.pdf Instructiuni_Aplicatie_Migranti.pdf Ordin 159 din 15.03.2022..pdf