Nr.6074/21.10.2020

 

 

În atenția medicilor prescriptori de bilete de trimitere în ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile paraclinice necesare 

 

 

și

 

 

În conformitate cu art. 221 al Anexei 2 a HG 140/2018, modificat și completat de HG 820/2020

(1)  Sumele contractate de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii medicale paraclinice din ambulatoriul de specialitate se pot suplimenta, prin încheierea unor acte adiţionale, după încheierea lunii în care au fost acordate investigaţiile paraclinice, pentru:

 

    a) investigaţii paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 după externarea din spital;

    b) investigaţii paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare - pentru afecţiunile respective.

 

    (2) Pentru investigaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b) furnizorii de servicii medicale paraclinice vor ţine evidenţe distincte.

    (3) Pentru încheierea actelor adiţionale de suplimentare a sumelor contractate pentru investigaţii medicale paraclinice potrivit alin. (1), în bugetul fondului se alocă sume suplimentare cu această destinaţie, pe baza cererilor fundamentate ale caselor de asigurări de sănătate.

 

În concluzie, pentru a putea fi decontate de către CAS Hunedoara investigațiile paraclinice enununțate mai sus, medicii prescriptori trebuie să menționeze la DIAGNOSTIC:

monitorizarea  pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital”

sau

„monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice și boli cerebrovasculare – pentru afecțiunile respective”

 

Cu deosebită considerație,

Director General,

Dr. Ec. Ecaterina CUMPĂNAȘU