Urmare adresei CNAS nr. P4600/05.05.2020, înregistrată la CAS Hunedoara cu nr. 2673/06.05.2020 și având în vedere prevederile art. 12 din HG 252/2020 și anume:

„Art.12.

(2)  Pe perioada stării de urgenţă, consultațiile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, respectiv în pachetul minimal de servicii medicale, pot fi acordate și la distanță, acestea putând fi acordate atât de medicii de familie cât și de medicii de specialitate din ambulatoriul clinic, și pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultații/oră.”

  

            Totodată, având în vedere prevederile art.3 din Ordinul comun MS-CNAS nr. 539/437/2020, și anume:

            „Art.3

Pe perioada stării de urgență, serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și cele de îngrijiri paliative în ambulatoriu se acordă fără a mai fi necesară prezentarea biletului de trimitere.”

 

            În consecință, informăm toți furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul clinic, că aplicarea acestor prevederi se va face prin introducerea consultațiilor fără bilet de trimitere la modul de prezentare cu codul 12. pentru a fi mai elocvent, a fost modificată descrierea modului de prezentare cu codul 12 din „TELEMEDICINĂ” în „SERVICII STARE DE URGENȚĂ”.