Urmare adresei CNAS nr. P2072/12.03.2020, înregistrată la CAS Hunedoara cu nr. 1707/12.03.2020, vă comunicăm faptul că deoarece Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este în continuare indisponibilă, pentru asigurarea continuității în eliberarea prescripțiilor medicale de către farmaciile aflate în relație contractuală cu CAS Hunedoara, acestea vor elibera medicamentele în modul offline.

Astfel, până la repornirea sistemului informatic, semnătura electronică extinsă a farmacistului nu poate fi utilizată, astfel încât la eliberarea medicamentelor, farmacistul va semna, potrivit legii, formularul de eliberare medicamente, apoi va înmâna pacientului sau persoanei care ridică medicamentele componenta de eliberare pentru a semna de primire și-l va reține pentru arhiva proprie.

În situația în care se constată că nu se respectă clauzele contractuale cu privire la eliberarea prescripțiilor medicale se vor aplica măsurile legale ce se impun.

Structurile de control ale CNAS și ale caselor de asigurări de sănătate vor avea în vedere cele cuprinse în prezenta adresă, pentru perioada de nefuncționare a PIAS.

 

Cu deosebită considerație,

 

Președinte – Director General

Dr. Ec. Ecaterina CUMPĂNAȘU