În Monitorul Oficial al României partea I nr 100 si 100 bis din data de 01.02.2022 fost publicat Ordinului MS/CNAS nr 188/64/2022 privind modificarea si completarea anexelor nr. 1 şi nr. 2 Ia Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 564/499/2021 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaţionale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 şi a normelor metodologice privind implementarea acestora,

 

Totodată va aducem la cunoştinţa faptul ca pe site-ul CNAS in secţiunea "informaţii furnizori -protocoale terapeutice"  - accsați link-ul  https://cnas.ro/protocoale-terapeutice/  au fost postate toate protocoalele aprobate prin Ordinul MS/CNAS nr 564/499/2021, actualizate Ia luna februarie 2022, respectiv un număr de 310 protocoale terapeutice.

 

În conformitate cu prevederile legale in vigoare medicii prescriptori au obligaţia de a respecta schemele terapeutice stabilite prin protocoale terapeutice ce constituie baza de prescriere şi monitorizare a medicamentelor care se acordă asiguraţilor pe bază de prescripţie medicală in sistemul de asigurări sociale de sănătate.