Referitor: Programul național de tratament pentru boli rare - Purpura trombocitopenică imună idiopatică cronică în vederea evitării disfuncționalităților de prescriere, eliberare și decontare a medicamentelor cu DCI ELTROMBOPAG.

 

 

Având în vedere faptul că:

 

       Vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data mai sus menționată, prescrierea, eliberarea și decontarea din bugetul FNUASS a medicamentelor cu DCI ELTROMBOPAG, pentru pacienții aflați deja în tratament sau care urmează a fi incluși în tratament sau care urmează a fi incluși în tratament pentru indicația ”tratamentul adulților cu purpură trombocitopenică imună” se va realiza în cadrul ”PNS 6.17 – Programul național de tratament pentru boli rare – Purpura trombocitopenică imună idiopatică cronică”, pe același cod de indicator ca și DCI ROMIPLOSTIMUM, adică PURP_TR_IM_CR_PTIC.

 

       Stocurile aferente medicamentului REVOLADE (DCI ELTROMBOPAG) rămase la data de 31.01.2022 pe ”PNS 6. – Programul național de tratament pentru boli rare – purpură trombocitopenică-medicamente Cost-Volum” vor fi transferate începând cu data de 01.02.2022 în cadrul ”PNS 6.17- Programul național de tratament pentru boli rare Purpura trombocitopenică imună idiopatică cronică”.