COMUNICAT

 

Vă facem cunoscut că prin Ordonanța nr.18/2021, publicată în M.O. nr. 834/31.08.2021, au fost modificate și completate reglementările Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu privire la obtinerea avizului anual după împlinirea varstei de 67 ani, astfel:

-„Art. 391. — (1) Medicii se pot pensiona în condițiile prevăzute de legislația privind sistemul unitar de pensii publice. La cerere, medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea varstei de 67 de ani se depune de către medic  la  unitatea  angajatoare, în vederea aprobării, sau, după caz, se notifică casei de sigurări de sănătate de către medicul care se află în relație contractuală în mod direct cu aceasta, cu cel puțin 15 zile înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de legislația privind sistemul unitar de pensii publice.

(8) Prin excepție de la prevederile tezei a doua a alin. (1), medicii care își desfășoară activitatea în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate județene sau a municipiului București, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, își pot continua activitatea, după împlinirea vârstei de 67 ani, la  cerere, cu aviz anual eliberat de direcția de sănătate publică județeană sau a municipiului București și de CMR, prin colegiile județene ale medicilor sau al municipiului București, pe baza certificatului de sănătate.”

    "(3) În unităţile sanitare publice, medicii membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale, cetăţeni români, profesorii universitari şi cercetătorii ştiinţifici gradul I, doctorii în ştiinţe medicale, care desfăşoară activităţi medicale continuă, la cerere, activitatea medicală până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Peste această vârstă medicii, membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare ai Academiei de Ştiinţe Medicale, cetăţeni români pot fi menţinuţi în activitate conform dispoziţiilor art. 10 alin. (2) din Legea nr. 264/2004 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Medicale, cu modificările şi completările ulterioare. De acelaşi drept pot beneficia şi medicii, membri titulari, membri corespondenţi şi membri de onoare ai Academiei Române, cetăţeni români."

 

Având în vedere cele mai sus menționate, vă rugăm să luați la cunoștință de modificările apărute în legislația în vigoare și să ne comunicați în timp util eventualele situații ce pot influența o desfășurare optimă a activității unitătilor sanitare spitalicești aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate București.