Referitor:  Revenire la adresa CNAS nr. P5514/29.05.2020 – informare cu privire la Protocolul privind sprijinirea finanțării tratamentului cu medicamentul Stelara (DCI Ustekinumabum) – boala Crohn

 

Ca urmare a Deciziei ANMDMR nr. 231/2021 privind adăugarea segmentului populațional reprezentant de pacienții cu boala Cohn care nu au primit anterior tratament cu antagonisti TNF alfa, Protocolul privind sprijinirea finanțării tratamentului cu medicamentul Stelara, DCI USTEKINUMABUM forma farmaceutică soluție injectabilă, concentrația 130 mg, a fost actualizat astfel incât compania Johnson&Johnson va suporta integral costul medicamentului Stelara concentrația 130 mg corespunzător primei etape (cca de inițiere) de tratament pentru pacienții eligibili, pe măsura înrolării acestora în tratament, pentru indicația” pacienții adulți cu boala Crohn activa, forma moderată până la severă, care au avut un răspuns necorespunzător, au încetat să mai răspundă sau au dezvoltat intoleranță fie la tratamentele convenționale, fie la medicamentele anti TNF-alfa sau în cazul în care aceste tratamente le sunt contraindicate din punct de vedere medical”.

 

Medicamentul Stelara concentrația 130 mg se acordă în natură, în mod gratuit , sub forma livrării acestuia direct către unitătile sanitare care au în evidentă pacienți eligibili ce îndeplinesc criteriile de includere în tratament, conform protocolului terapeutic specific aprobat prin Ordinul  MS/CNAS nr. 564/499/2021 cu modificările și completările ulterioare, în baza solicitărilor primite de la acestea de către Johnson&Johnson, în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

 

Modalitatea de implementare a Protocolului:

  1. Johnson&Johnson va semna un acord cadru de furnizare a medicamentului Stelara concentrația 130 mg cu toate unitățile sanitare cu paturi care au în evidență pacienți cu boala Crohn și care vor solicita acest medicament pentru inițierea tratamentului, acord cadru în care se vor agrea condițiile livrării.

  2. Acordul cadru se va semna cu ocazia primei solicitări a medicamentului Stelara concentrația 130 mg a unității sanitare sau anticipat în cazul în care vreo unitară sanitară cu paturi își manifestă interesul în acest sens. Pentru aceasta, unitatea sanitară cu paturi va transmite Johnson&Johnson o solicitare prin e-mail, la adresa: comenzi-janssen@its.jnj.com.

  3. Johnson&Johnson va livra medicamentul Stelara concentrația 130 mg pe baza solicitării/comenzii primite de la unitățile sanitare cu paturi pentru pacienții spitalizați, în forma continuă sau de zi.

  4. Pentru fiecare solicitare de furnizare a medicamentului Stelara concentrația 130 mg, unitate sanitara cu paturi, prin medicii curanți sau șefii de secție sau managementul spitalului, va transmite o comandă către Johnson&Johnson la adresa de e-mail prevazută mai sus, în condițiile din acordul cadru de furnizare.

  5. În fiecare solicitare/comandă transmisă pe e-mail la adresa de mai sus, unitățile sanitare cu paturi trebuie să precizeze cantitatea din medicamentul Stelara concentrația 130 mg necesară, în UT, în acord cu prevederile protocolului terapeutic specific L034K aprobat prin Ordinul MS/CNAS nr. 564/499/2021 cu modificările și completările ulterioare. Nu vor fi transmise prin solicitări/comenzi date cu caracter personal cu privire la medici sau pacienții eligibili ce urmează a fi incluși în tratament cu medicamentul Stelara concentrația 130 mg.