Protocolul privind sprijinirea finanțării tratamentului cu medicamentul Stelara (DCI- Ustekinumabum), încheiat între CNAS și Johnson & Johnson Romania SRL, forma farmaceutică soluție injectabilă, concentrație 130 mg pentru indicația “ tratamentul pacienților adulți cu boala Crohn activă moderat până la severă, care au avut un răspuns necorespunzător, au încetat să mai răspundă sau au dezvoltat intoleranță fie la tratamente convenționale, fie la antagoniști anti TNFa sau aceste tratamente le sunt contraindicate din punct de vedere medical” cu adresabilitate pentru pacienții cu eșec la terapia anterioară cu imunosupresoare, corticosteroizi sau antiTNFa

În conformitate cu prevederile protocolului mai sus menționat, ce se aplică începând cu data de 01.06.2020 ( data intrării în vigoare a prevederilor HG nr 315/2020 privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului Nr. 720/2008) și până la data de 31.12.2020, cu posibilitatea prelungirii anuale a acestuia:

MS/CNAS nr. 1301/500/2008 cu modificările și completările ulterioare, în baza solicitărilor primite de la acestea de către Johnson & Johnson, în conformitate cu prevederile legale aplicabile.

Modalitatea  de implementare a Protocolului:

 

  1.  Johnson&Johnson va semna un accord cadru de furnizare a medicamentului Stelara concentrația 130 mg cu toate unitățile sanitare cu paturi care au în evidență pacienți cu boala Crohn și care vor solicita acest medicament pentru inițierea tratamentului, acord cadru în cadru în care se vor agrea condițiile livrării.
  2. Acordul cadru se va semna cu ocazia primei solicitări a medicamentulu Stelara concentrația 130 mg a unității sanitare sau anticipat în cazul în care vreo unitate sanitară cu paturi își manifestă interesul în acest sens. Pentru aceasta, unitatea sanitară cu paturi va transmite către Johnson&Johnson o solicitare prin e-mail, la adresa: comenzi-janssen@its.jnj.com
  3.  Johnson & Johnson va livra medicamentului Stelara concentrația 130   mg pe baza solicitării/ comenzii primite de la unitățile sanitare cu paturi pentru pacienții spitalizați, în formă continuă sau de zi.
  4. Pentru fiecare solicitare de furnizare a medicamentului Stelara concentrația 130 mg, unitatea sanitară cu paturi, prin medicii curanți sau șefii de secție sau manegementul spitalului, va transmite o comandă către Johnson&Johnson la adresa de email prevăzută mai sus, în condițiile din acordul cadru de furnizare
  5. În fiecare solicitare/ comandă transmisă pe email la adresa de mai sus, unitățile sanitare cu paturi trebuie să precizeze cantitatea din medicamentul Stelara cu conecntrația de 130 mg necesară, în UT, în accord cu prevederile protocolului therapeutic specific L034K aprobat prin Ordinul MS/CNAS nr. 1301/500/2008 cu modificările și completările ulterioare. Nu vor fi transmise prin solicitări/comenzi, date cu caracter personal cu privire la medici sau pacienții eligibili ce urmează a fi incluși în tratament cu medicamentul Stelara, concentrația 130 mg.