24.07.2018

 

COMUNICAT CNAS
Ritm alert de lucru pentru un nou mecanism al contributiei clawback

 

         Grupul de lucru pentru stabilirea unui nou mecanism al contributiei datorate de detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor conform Ordonantei de Urgenta nr 77/2011 (cunoscuta si sub denumirea de clawback) a convenit în cursul sedintei de astazi sa accelereze ritmul activitatii de modificare a actului normativ mentionat.
         Astfel, reprezentantii Ministerelor Sanatatii si Finantelor Publice, ai CNAS si ai industriei farmaceutice (APMGR, ARPIM, PRIMER) se vor întruni saptamânal, pentru a definitiva mai multe variante de mecanism clawback, care vor fi prezentate Guvernului.
“Decizia treneaza de mult timp în acest domeniu si se impune o noua abordare care sa asigure functionalitatea, predictibilitatea si sustenabilitatea macroeconomica a contributiei claw-back” – a declarat presedintele CNAS, Razvan Vulcanescu.
         Solutia care va rezulta în urma activitatii grupului de lucru va avea în vedere mentinerea rolului contributiei de regulator al consumului de produse farmaceutice, dar si garantarea accesului pacientilor la toata gama de medicamente generice si inovative. Un alt aspect analizat este impactul bugetar si cel asupra industriei farmaceutice, luându-se în considerare pastrarea producatorilor pe piata si protejarea locurilor de munca din domeniu, dar si oferirea de conditii corecte si egale pentru toti agentii economici din industria medicamentelor.
      Pentru alte informatii accesati www.cnas.ro sau pagina de Facebook a CNAS.

 

Biroul de presa