Prescripțiile medicale  -  recomandările privind acordarea dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale eliberate anterior datei de 1 aprilie 2018 sunt recunoscute la nivelul caselor de asigurări de sănătate dacă sunt depuse în termen de 30 de zile de la data emiterii, cu condiția ca dispozitivele medicale recomandate să se regăsească atât în vechiul pachet de bază (aprobat prin Ordinul 196/139/2017, cu modificările și completările ulterioare) cât și în pachetul de bază aprobat prin Normele metodologice de aplicare a H.G. nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019.

 

            Face excepție dispozitivul medical „cateter urinar” – în cazul recomandării pentru vezică neurogenă, pentru care, potrivit noilor acte normative aplicabile de la data de 1 aprilie 2018, au fost introduse condiții suplimentare în ceea ce privește recomandarea (în speță aceasta nu poate fi eliberată decât de medicii cu specialitatea neurologie și neurologie pediatrică), pentru acestea fiind necesar a fi îndeplinite condițiile prevăzute de actele normative în vigoare de la data de 1 aprilie 2018.

 

            Totodată precizăm că biometria care însoțește recomandarea pentru dispozitivul  „lentile intraoculare”, trebuie să conțină numele și prenumele asiguratului, CNP-ul/codul unic de asigurare al acestuia, data și locul efectuării.

MODEL PRESCRIPTIE DISPOZITIVE MEDICALE  ANEXA 39D VALABIL DE LA 01.04.2018