Precizarile CNAS referitoare  la functionarea si utilizarea site-urilor CAS pot fi vizualizate aici:

 

    Incepand cu data de 23 decembrie2014, practic s-a reluat activitatea de raportare on-line pe site-urile CAS, erorile si disfunctionalitatile aparute dupa aceasta data fiind rezolvate punctual.

 

    In prezent se lucreaza/finalizeaza la rezolvarea unor probleme la motoarele de cautare ale modulelor de raportare, urmand sa rezolvam si functionalitatile pentru totaluri.

 

    In perioada 18 decembrie 2014-5 ianuarie 2015 am primit numeroase intrebari de clarificare privind raportarea on-line pentru farmacii si paraclinic si raspunsurile generale transmise au fost: 

 

- la coloana “Consum medicamente lista A, B,C1, C3”  raportarea consta in totalul consumului zilnic de medicamentele din aceste subliste detaliat pe tip de dg (acut si subacut,  respectiv cronic) si nu pe categorii de pacienti. Consumul pe B include si pens 700.

- la coloana „Consum medicamente eliberate pe PNS curative”, la fel, raportarea consta in totalul consumului zilnic de medicamente eliberate pentru PNS curative.

- raportarile pt ultimele doua coloane raman neschimbate.

 

Mentionam ca fiecare coloana de consum este individuala si nu include si alte valori (de ex coloana Contravaloare medicamente lista A,B, C1, C3 si Contravaloare medicamente PNS nu includ contravaloare tab II, Tab III). Se raporteaza intreg consumul zilei precedente,  atat pentru eliberari online si offline.”

 

“Referitor la raportarea Paraclinic – “Cazuri programate” functionalitatea este aceea de a oferi celor care consulta site-ul o informatie asupra gradului de incarcare al serviciului in cauza, respectiv numarul de pacienti programati in ziua raportarii (raportarea fiind de dorit a se face in prima parte a zilei-dimineata).”