COMUNICAT
Reglementări privind procedura emiterii Deciziilor conform criteriului vital (aparat pentru administrarea continua cu oxigen, aparat de ventilatie noninvaziva, dipozitive pentru protezare stomii, dispozitive pentru incontinenta urinara) pe perioada stării de urgență

 

       Având în vedere procedura emiterii Deciziilor conform criteriului vital de prioritizare, Hot. nr. 45/19.10.2018 a Consiliului de administrație a CASMB, (aparat pentru administrarea continuă cu oxigen, aparat de ventilație noninvazivă, dipozitive pentru protezare stomii, dispozitive pentru incontinență urinară) potrivit Ordinului MS/CNAS nr.397/836/2018 cu modificările și completările ulterioare, Anexa 39, art. 1(1) prevede: ”Dispozitivele medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu se acordă asiguraților pentru o perioadă determinată ori nedeterminată, în baza unei prescripţii medicale sub forma unei recomandări medicale, eliberată de medicul de specialitate aflat în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate”.
Față de cele prezentate mai sus vă facem cunoscut faptul că aveți obligația de a identifica o modalitate de a elibera prescriptiile medicale pentru pacienții medicilor specialiști aflați în contract cu casa de asigurări de sănătate, în funcție de evoluția situației de urgență, putând fi luate noi măsuri/decizii.