INFORMARE

Privind

utlizarea exclusivă a noului model de bilet de trimitere pentru investigații paraclinice

 

Prin prezenta, vă informăm că biletul de trimitere pentru investigaţii paraclinice, utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a fost modificat încă din iulie 2023, iar modelul vechi a putut fi folisit doar până la data de 31 Decembrie  2023.

 

Așadar, recomandăm tuturor furnzorilor de servicii medicale care sunt în relație contractuală cu instituția noastră să achiziționeze noile bilete de trimitere și să le utilizeze exclusiv pe acestea.  

Biletele de trimitere cu vechiul format vor fi luate în considerare de către furnizorii de investigații paraclinice, doar dacă au fost eliberate de către medicii prescriptori înainte de data de 31 Decembrie 2023.

Modelul unic al biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice, ca imprimat cu regim special, în baza căruia se recomandă investigaţii medicale paraclinice decontate de casele de asigurări de sănătate este cel aprobat prin Ordinul MS/CNAS nr. 2.168/502/2023 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi a Instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.

 

De asemenea, precizăm că în ceea ce privește modelul biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice/ internare nu au fost făcute modificări, așadar nu există un alt model de bilet față de cel aprobat prin Ordinul nr. 867/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru servicii medicale clinice/biletului de internare cu modificările și cmpletările ulterioare.