CNAS_ghidul_asiguratului_final_v2

 

Prima ediție a Ghidului asiguratului, elaborat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate

 

Ghidul își propune să sintetizeze cele mai relevante informații legate de modul de funcționare al sistemului asigurărilor sociale de sănătate și serviciile acordate în cadrul acestuia.

Informațiile detaliate în acest ghid se referă la reglementările în vigoare începând cu luna iulie 2021*. Serviciile descrise în ghid sunt oferite doar la cabinetele și centrele medicale, laboratoarele de analize, spitalele, farmaciile sau orice alți furnizori de servicii care sunt în contract cu o casă de asigurări de sănătate aflată în subordinea CNAS.

 

Prima parte a ghidului reprezintă o introducere în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România și oferă informații despre (1) calitatea de asigurat, (2) tipurile de pachete de servicii, (3) drepturile și obligațiile asiguratului și (4) cardul național de sănătate și modalitatea de a intra în posesia sa.

În a doua parte a ghidului sunt detaliate pachetele de servicii pentru persoanele neasigurate și pentru asigurați, pentru fiecare domeniu de asistență în parte, precum și modul prin care pacienții pot beneficia de aceste servicii, cu ce regularitate și pentru ce afecțiuni. A treia parte a ghidului cuprinde trei teme specifice: (1) măsuri pentru pacienții cu COVID-19, (2) cum pot beneficia asigurații de asistență medicală în alte țări și modul de rambursare a cheltuielilor, (3) programele naționale de sănătate curative derulate de CNAS.

 

Dacă doriți să vizualizați „Ghidul asigurărilor de sănătate” în format interactiv, vă rugăm să accesați următorul link: http://cnas.ro/ghidul-asiguratului/

 

*Orice eventuale modificări ale reglementărilor pot fi urmărite pe pagina noastră de web sau pe pagina CNAS”