Către,

Furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale,

                                                                             

INFORMARE

Privind

Acordarea și raportarea serviciilor medicale pentru cetățenii străini și apatrizii care provind din Ucraina

                        Având în vedere :

Vă informăm următoarele :

Cetățenii străini și apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și servicii cuprinse în programele naționale de sănătate curative.

Asistența medicală se acordă de către dumneavoastră în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român. O copie a documentului rămâne la dumneavoastră și o veți transmite la CAS Constanța, prin email la adresa generarecid@casct.ro, în format electronic asumată prin semnătură electronică extinsă calificată.

În baza acestei transmiteri, instituția noastră va genera un număr unic de identificare în SIUI și un CID, pe care vi le vom transmite pentru a le utiliza pentru raportarea serviciilor acordate pacientului respectiv.

Menționăm, că aveți obligația să întocmiți evidențe distincte pentru serviciile medicale, materialele sanitare, medicamentele, dispozitivele medicale  acordate persoanelor beneficiare ale OUG nr. 15/2022 .