ÎN ATENŢIA MEDICILOR DE FAMILIE AFLAŢI ÎN RELAŢIE CONTRACTUALĂ CU CAS  CLUJ

 

Modificarea Programului pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari

 

În conformitate cu prevederile HG nr. 1289/28.12.2021 privind modificarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari, începând cu data de 01.01.2022, se va modifica Programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor pentru pensionari.

 

Astfel, în cuprinsul anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021—2022, cu modificările și completările ulterioare, sintagma ”venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.299 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri” se înlocuiește cu sintagma „venituri din pensii și indemnizație socială pentru pensionari, de până la 1.429 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”.

 

Pragul de pensie a fost deci majorat de la 1.299 lei/lună la 1.429 lei/lună, iar pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei şi a indemnizaţiei sociale vor beneficia şi ei de acest program.

 

La medicul de familie beneficiarii programului nu vor mai depune declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, se va prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate.

 

Prescrierea medicamentelor pentru Pensionarii cu pensii de până la 1.429 lei/lună inclusiv se va realiza pe formularul de prescripţie medicală în vigoare, respectiv se va bifa categoria Pensionari 0-1.429 lei/lună.