La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a început tratamentul amiotrofiei spinale cu medicamentul inovator Spinraza

 

Prin eforturile conjugate ale CNAS și Ministerului Sănătății, CAS Cluj a primit finanţare pentru tratamentul pacienţilor cu amiotrofie spinală cu medicamentul inovator Spinraza (DCI nusinersen).

Iniţierea tratamentului se face prin administrarea în primele două luni a unui număr de 4 doze din medicamentul mai-sus amintit, costul unei singure doze (pentru o administrare) fiind de 340.773 lei (aproximativ 70.000 Euro). Aceasta înseamnă că, pentru iniţierea tratamentului este necesară suma de 1.363.092lei/pacient (4 doze) urmând ca, pentru continuarea tratamentului să fie necesară suma de 340.773 lei/pacient, la un interval de 4 luni.

Primul pacient a început deja tratamentul în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca – unitate sanitară prin care se derulează Subprogramul de tratament al bolnavilor cu amiotrofie spinală, cu precizarea că, CAS Cluj a primit finanţare pentru toţi cei 8 pacienţi aflaţi în evidenţa acestui spital, care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate pentru includerea în program.