In atentia Furnizorilor de servicii medicale paraclinice aflati in relatie contractuala cu CAS Cluj :

          -Laboratoare de analize medicale si anatomie patologica

          -Laboratoare de radiologie şi imagistică medicală

 

 

Va informam ca, in conformitate cu prevederilor H.G. nr. 1.007 din 23 noiembrie 2020 privind modificarea şi completarea anexei nr. 2 la H.G. nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, furnizorii de servicii medicale paraclinice au obligaţia ,,sa acorde servicii medicale paraclinice asiguraţilor, indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul şi indiferent dacă medicul care a făcut recomandarea se află sau nu în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală furnizorul de servicii medicale paraclinice".

 

Va solicităm să aduceti la cunostinta angajatilor dumneavoastra cu atributii de preluare/prelucrare a biletelor de trimitere pentru investigatii paraclinice sa tina cont de prevederile legale mai- sus enuntate, in sensul de a nu refuza asiguratii care prezinta bilete de trimitere eliberate de medicii aflati in relatii contractuala cu CAS AOPSNAJ, respectiv de medicii aflati in relatie contractuala cu case de asigurari de sanitate din alte judete.

 

De asemenea vă reamintim că aveti obligatia de a informa/solicita la momentul prezentarii asiguratilor pentru efectuarea investigatiilor paraclinice, declaratia pe proprie rasundere - pe verso-ul biletului de trimitere, din care sa rezulte faptul ca asiguratul a fost/nu a fost internat intr-o forma de spitalizare de zi sau continua pe perioada de la data eliberarii biletului de trimitere pana la data efectuarii investigatiilor paraclinice.