COMUNICAT

 

In atentia asiguratilor care se adreseaza CAS Cluj pentru eliberarea cardului national de sanatate duplicat

 

In conformitate cu prevederile Ordinului  nr. 98 din 27 februarie 2015 pentru aprobarea procedurii de eliberare, a modalitatii de suportare a cheltuielilor aferente producerii si distributiei cardului duplicat catre asigurat, precum si a modalitatii de acordare a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale, in cazul pierderii, furtului sau deteriorării cardului national de asigurari sociale de sanatate emis, precum şi în cazul schimbării datelor personale, asiguratul poate solicita  eliberarea cardului duplicat.

 

Incepand cu data de 15.09.2022, data incheierii Conventiei dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Compania Nationala " Imprimeria Nationala"- S.A., asiguratii care solicita eliberarea cardului duplicat din motivele mai-sus enuntate vor achita suma de 12,97 lei, reprezentand contravaloarea cheltuielilor de producere a cardului.


Pentru eliberarea cardului national de sanatate duplicat, asiguratii aflati in evidenta CAS Cluj vor depune (direct la ghiseu - camera 1C sau vor transmite prin: posta - la adresa Cluj-Napoca, str. Constanta, nr. 5, prin fax - la nr. 0264530597 sau prin posta electronica - pe adresa de email relatiipublice@cascluj.ro) urmatoarele documente:
- cerere tip pentru eliberarea cardului 
national de sanatate duplicat (al carei model se regaseste postat pe site-ul www.cascluj.ro, la sectiunea “Card national de sanatate”);
- copie dupa actul de identitate ;
- dovada 
achitării contravalorii cardului duplicat - 12,97 lei (pret valabil incepand cu data de 15.09.2022), care se poate efectua:

l       prin depunere numerar la Casieria CAS Cluj - parter, camera 2;

l       prin virament bancar, astfel:
Beficiar: CAS Cluj;
o C.U.I.: 11324762
o Cont: RO31TREZ2165005XXX006916
o Banca: Trezoreria Municipiului Cluj-Napoca
o
 Suma: 12,97 lei - reprezinta contravaloarea taxei pentru tiparirea cardului
national 
de sanatate duplicat.
o Explicatie: CNP: .........., Titular card: ....(nume si prenume)..., Motiv:

reemitere card sanatate

 

Precizăm că, odată cu înregistrarea cererii pentru eliberarea cardului national de sanatate duplicat, CAS Cluj eliberează o adeverinţă de înlocuire a acestuia care are o valabilitate de 60 de zile de la data emiterii dar care îsi incetează valabilitatea în momentul activării cardului duplicat.

Tiparirea cardurilor nationale de sanatate se face de către CN Imprimeria Nationala SA, la comanda Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Asiguratii care au solicitat la CAS Cluj eliberarea cardului national de sanatate duplicat il vor ridica de la sediul institutiei - Cluj-Napoca, str. Constanta, nr. 5, camera 1C, in interiorul programului cu publicul postat pe site-ul www.cascluj.ro, la sectiunea “Contact”.

 

Până la primirea cardului duplicat, dovada calitatii de asigurat in vederea acordarii de servicii medicale/medicamente/dispozitive medicale se face cu adeverinţa eliberată de Casa de Asigurari de Sanatate.

 

 

Conducerea CAS Cluj