Procedura de colaborare instituțională, elaborată pentru punerea în aplicare a prevederilor art.225 alin. (2) - (4) din Legea nr. 95/2006, care se referă la persoanele care nu dețin CNP la momentul la care accesează servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate și care au dreptul la aceste servicii pe o durată limitată, de maxim 1 an de la prima prezentare, a fost aprobată prin Ordinul comun CNAS/MS/MAI/MMSS/MFTES nr. 697/3021/168/2145/12142/2023.

 

În această procedură sunt detaliate atribuțiile și competențelor specifice care revin persoanelor în cauză și/sau reprezentanților lor legali (pentru copii până la vârsta de 14 ani și pentru persoanele cu handicap), furnizorilor de servicii medicale, serviciilor publice de asistență socială și organelor de poliție.

 

Documentația care va fi utilizată în cadrul procedurii, respectiv declarațiile pe proprie răspundere și formularul de înscriere sunt prevăzute în Anexele 1, 2 și 3, la procedură.

 

În vederea constituirii și păstrării evidenței persoanelor care nu dețin CNP,  CNAS va pune la dispoziția furnizorilor de servicii medicale, cu titlu gratuit, o aplicație informatică ce va permite înregistrarea acestor persoane în SIUI, în baza unui cod unic de înregistrare format din 13 cifre.

 

Ordinul comun de aprobare al acestei proceduri va fi publicat în Monitorul Oficial al României, urmând să vă comunicăm data de la care se va aplica.

 

Fișiere atașate

Anexa_1_la_procedură.pdf Anexa_2_la_procedură.pdf Anexa_3_la_procedură.pdf art.225_din_Legea_nr.95_din_2006.docx procedura_de_cooperare.pdf