Pentru punerea în aplicare a reglementărilor OUG nr. 15/ 2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, vă aducem la cunoștință conținutul următoarelor acte normative:

 

1. Ordinul comun MS/ CNAS nr. 815/ 145/ 2022 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 674/252/2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu. Actul nomativ este postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, aici și este valabil începând cu data de 16 martie 2022.

 

2. Ordinul comun MS/ CNAS nr. 816/ 140/ 2022 pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi a Instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Actul nomativ este postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, aici și este valabil începând cu data de 16 martie 2022.

 

3. Ordinul CNAS nr. 155/ 2022 pentru modificarea Ordinului CNAS nr. 1549/ 2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, precum și pentru stabilirea documentelor necesare atribuirii numărului unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate a catățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/ 2006 privind azilul în România. Actul nomativ este postat pe site-ul CNAS, www.cnas.ro, aici și este valabil începând cu data de 17 martie 2022.