COMUNICAT

       In contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru diminuarea riscului de infectare, facem un apel, la toti partenerii din sistemul asigurarilor sociale de sanatate (asigurati, furnizori de servicii medicale, angajatori) la folosirea mijloacelor eloctronice de transmitere la distanta (fax, e-mail) inclusiv servicii postale, pentru toate solicitarile transmise casei de asigurari de sanatate.

        Prin HOTĂRÂRE nr. 924 din 28 octombrie 2020 privind completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018  pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a  Contractului-cadru care reglementează  condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale  în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, cu modificarile si completarile ulterioare au fost aprobate dispozitii aplicabile pana la data de 31.12.2020 in contextual epidemiei cu virusul SARS-CoV-2.

       Astfel,  Art.240  precizeaza ca:

       Pentru situaţiile care necesită prezentarea de documente casei de asigurări de sănătate de către asigurat, membru al familiei de grad I şi II, soţ/soţie, persoană împuternicită legal de acesta prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentantul legal al asiguratului, documentele pot fi transmise casei de asigurări de sănătate prin mijloace electronice de comunicare sau pot fi depuse în numele asiguratului de orice persoană, cu excepţia reprezentanţilor legali ai furnizorilor de servicii medicale/medicamente cu şi fără contribuţie personală/dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive şi a persoanelor care desfăşoară activitate la nivelul acestora. Mijloacele electronice de comunicare se pot folosi şi pentru transmiterea de către casele de asigurări de sănătate a documentelor eliberate, necesare asiguraţilor.

       De asemenea, pentru rezolvarea unor probleme urgente legate de calitatea de asigurat, casa de asigurari pune la dispozitia asiguratilor mai multe numere de telefon :

0247316964  sau  0247317084

apasand tasta corespunzatoare fiecarui compartiment  dupa cum urmeaza:   

tasta

                     compartiment

0

SECRETARIAT

1

EVIDENTA ASIGURATI

2

CARD EUROPEAN

3

FORMULARE EUROPENE

4

DISPOZITIVE MEDICALE

5

DEBLOCARI CARDURI

6

RELATII PUBLICE

7

TEHNOLOGIA INFORMATIEI

8

CONCEDII MEDICALE

9

FAX

TELVERDE

0800800958

E-MAIL

info@castr.ro

 

                                                                                                                                 

               CONDUCEREA CAS TELEORMAN