~~Va informam ca, incepand cu data de 1 mai 2015, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se vor acorda in baza urmatoarelor documente:
- Cardul national de asigurari sociale de sanatate,
- Adeverinta de asigurat cu valabilitate de 3 luni de la data emiterii pentru cei care refuza cardul national din motive religioase sau de constiinta - model cerere
- Adeverinta inlocuitoare pentru cei carora li se va emite card national duplicat - model cerere
- Documentele prevazute la art. 212 alin. (1) din Legea 95/2006, cu madificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele carora nu le-a fost emis cardul national. Furnizorii de servicii medicale vor verifica calitatea de asigurat la adresa : 

www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

In plus, serviciile medicale si dispozitivele medicale acordate pe baza documentelor mai sus mentionate si inregistrate off-line se transmit in platforma informatica a asigurarilor de sanatate in maximum 72 de ore de la momentul acordarii serviciului medical, pentru serviciile acordate in luna pentru care se face raportarea.
Subliniem ca incepand cu data de 1 mai 2015, serviciile medicale si dispozitivele medicale inregistrate off-line care nu se transmit in platforma informatica a asigurarilor de sanatate in maximun 72 de ore de la momentul acordarii, nu se deconteaza.