Ordinul (MS si CNAS) nr. 1602/946/2020 a introdus  la  art. 23^1 din Ordinul 15/2018 (NM la OUG 158/2005), urmatorul alineat


"(6^1) Persoana asigurată confirmată cu o boală infectocontagioasă, pentru care s-a instituit măsura izolării la domiciliu sau la o locaţie declarată, la recomandarea medicului care a efectuat evaluarea acesteia fără internare, în scopul constatării şi menţinerii riscului de transmitere a unei boli infectocontagioase, beneficiază de concediu medical acordat de medicul de familie, pe întreaga perioadă înscrisă în documentul eliberat de direcţia de sănătate publică, care cuprinde informaţii referitoare la medicul care a evaluat cazul, unitatea sanitară în care acesta îşi desfăşoară activitatea, precum şi recomandarea cu privire la instituirea măsurii izolării, cu precizarea perioadei pentru care se dispune această măsură."

In conformitate cu prevederile ART  II al Ordinului nr. 1602/946/2020,

    „Pentru persoanele asigurate aflate în situaţiile prevăzute la art. 23^1 alin. (4^1)  şi (6^1) [...] certificatele de concediu medical se acordă, potrivit legii, de către medicii de familie, pe baza documentelor eliberate de direcţiile de sănătate publică, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin”.