In atentia furnizorilor de servicii medicale

care nu se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Galati

 

Avand in vedere prevederile art.3, din Ord.1123/ 849/2016 pentru

aprobarea datelor, informatiilor si procedurilor operationale necesare utilizarii si functionarii dosarului electronic de sanatate (DES) al pacientului va informam ca aveti obligatia înrolării în platforma informatică din asigurările de sănătate.

   Pentru aceasta va trebui sa depuneti o cerere, conform modelului afisat pe

 site-ul CAS Galati www.cnas.ro/casgl/.

      Datele medicale introduse in sistemul Dosarului Electronic de Sanatate (DES) se certifica prin semnatura electronica de catre medicul curant si se transmit in sistemul DES  prin aplicatiile informatice ale furnizorilor compatibile cu sistemele informatice din platforma informatica din asigurarile de sanatate si certificate in sistemul DES.

     Furnizorii de servicii medicale care nu deţin sisteme informatice proprii vor utiliza portalul DES - http:www.des-cnas.ro pentru a completa şi transmite date în dosarul electronic de sănătate al pacientului.

     Toate informaţiile şi specificaţiile necesare certificării sunt publice şi accesibile on-line prin instrumentele puse la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, respectiv prin portalul DES la adresa http:www.des-cnas.ro şi prin forumul DES la adresa http:forum.des-cnas.ro/.

 

Prevederile integrale ale Ord.1123/ 849/2016 le gasiti pe site-ul nostru www.cnas.ro/casgl/ in acelasi link cu modelul cererii

 

Presedinte – Director General

Dr. Mihaela Oana DOCAN

 

Fișiere atașate

Anunt Dosar Electronic de Sanatate - furnizori care nu se afla in contract cu CAS Galati.pdf Ord.1123_849_2016 Dosar Electronic de Sanatate.doc Cerere inrolare Dosar Electronic de Sanatate (DES).doc