COMUNICAT

Situatia platilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate a fost solutionata


În continuarea demersurilor întreprinse de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru suplimentarea prevederilor bugetare, în sedinta de Guvern de astazi a fost aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare si de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS în luna septembrie 2023.
Urmare aprobarii memorandumului, a fost deblocata decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialisti si spitale, medicamente compensate si gratuite si materiale sanitare, inclusiv pentru programele nationale de sanatate si cele care fac obiectul contractelor cost-volum si cost-volum-rezultat, cu termen de plata în luna septembrie.
„Multumesc Ministerului de Finante pentru întreg suportul si pentru demersurile facute pentru deblocarea situatiei. CNAS va continua dialogul cu toate institutiile implicate în finantarea sistemului de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, i-am rugat pe colegii mei sa facem toate eforturile necesare si sa lucram cât va fi necesar pentru a face platile cât mai rapid posibil." – a punctat presedintele CNAS, dr. Andrei Baciu.
CNAS va continua sa colaboreze cu asociatiile de pacienti, medicii de familie, medicii specialisti si institutiile din domeniul sanatatii, cu obiectivul clar de a actiona în beneficiul pacientului.

Biroul de presa