Orice medic aflat în relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, precum si orice alt medic cu autorizatie de libera practica valabila, medic de familie sau specialist, poate încheia o conventie în acest sens cu casele de asigurari de sanatate.
      Acestia pot completa certificatele de concediu medical atât pe suport hârtie, cât si electronic si le pot transmite pe suport hârtie sau prin mijloace electronice de transmitere la distanta angajatorilor/persoanelor în drept, dupa caz.
      Sunt asigurati pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate urmatoarele categorii de persoane:
- salariatii;
- somerii;
- persoane care nu au calitatea de salariat sau somer si se asigura la casele de asigurari de sanatate pe baza de contract de asigurare.
      Certificatele de concediu medical, care sunt transmise prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre medicii care le elibereaza, sunt semnate de acestia cu semnaturi electronice calificate.
      Medicii au obligatia de a completa certificatele de concediu medical cu respectarea Instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical, aprobate prin ordin comun al ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS. Pana la data de 30.09.2020 certificatele de concediu medical, ale caror formulare si instructiuni de completare au fost aprobate prin Ordinele comune al Ministerului Sanatatii si Casei de Asigurari de Sanatate nr. 233/125/2006 si 1092/745/2020, circula simultan.
      In sensul prevederilor O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare si a Normelor de aplicare ale acesteia, aprobate prin Ordinul comun 15/1311/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, tipurile de concediu medical, conditiile si perioadele pentru care medicii de familie le pot elibera sunt prezentate in cele ce urmeaza.
      Pentru a putea elibera certificate de concediu medical, medicii trebuie sa solicite adeverinta din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute în ultimele 12/24 luni. Incepand cu data de 27.03.2020 aceasta adeverinta se elibereaza doar persoanelor care indeplinesc stagiul de cotizare precum si celor aflati în concediu medical, pentru care indemnizatiile se platesc fara indeplinirea conditiei de stagiu de cotizare.
      Indemnizatiile pentru concediu medical se platesc fara conditie de stagiu de cotizare pentru :
- urgente medico-chirurgicale;
- neoplazii/SIDA;
- tuberculoza;
- boli infectocontagioase din grupa A;
- carantina;
- risc maternal.                        
     Pentru cazurile în care nu este îndeplinita conditia privind stagiul de asigurare, persoanele beneficiaza de o adeverinta medicala eliberata de catre medicul curant, în vederea justificarii absentei de la locul de munca. Modelul adeverintei este stabilit de catre medicii curanti, dar acesta trebuie sa contina si informatiile minimale privind perioada necesara recomandata de repaus, codul de diagnostic, precum si parafa.   
      (1) Pentru incapacitate temporara de munca, medicii de familie pot elibera certificate de concediu medical pentru urgente medico-chirurgicale (pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea în spital) si boala obisnuita. Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, pentru un episod de boala, în una sau mai multe etape. În cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca pentru aceeasi afectiune, concediul medical se poate prelungi de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice, pâna la 90 de zile calendaristice în decursul unui an, socotit de la prima zi de îmbolnavire.  Durata cumulata a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporara de munca nu poate depasi 30 de zile calendaristice în ultimul an, socotite de la prima zi de îmbolnavire, indiferent de cauza acesteia. Dupa totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de catre medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare.
      Certificatele de concediu medical se pot elibera si la o data ulterioara, dar nu mai târziu de 5 zile lucratoare de la data producerii evenimentului, în cazul urgentelor medico-chirurgicale, pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea în spital si pentru care nu au fost eliberate certificatele de concediu medical de catre medicii care au asistat urgenta. În aceste situatii, certificatele de concediu medical se elibereaza de catre medicul de familie în baza recomandarii emise de catre medicul care a asistat urgenta.
      (2) Certificatul de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicul curant asiguratilor carora li se interzice continuarea activitatii din cauza unei boli contagioase, pe durata stabilita în documentul eliberat de catre directia de sanatate publica. Medicul de familie poate prelungi concediul medical pentru aceeasi afectiune cu cel mult 14 zile, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital,in cazul pacientului cu COVID-19, pentru care medicul curant elibereaza certificatul de concediu medical atât pentru perioada internarii, cât si pentru durata externarii, daca la expirarea acestor certificate de concediu medical starea sanatatii pacientului nu permite reluarea activitatii.
      (3) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada în care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile înainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa între ele, în functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, în asa fel încât durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, dupa luna a 6-a de sarcina, astfel încât durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. În situatia copilului nascut mort sau în situatia în care acesta moare în perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestui concediu.
      Certificatele de concediu medical se elibereaza si în cazurile în care, în ultimele 12 luni anterioare lunii în care se acorda certificatul de concediu medical initial pentru sarcina si lauzie, asigurata a mai beneficiat de aceleasi drepturi în aceasta perioada.
     În situatia în care survine decesul mamei, la nastere sau imediat dupa aceasta, tatal beneficiaza de restul concediului neefectuat de catre mama, certificatul fiind eliberat de medicul de specialitate obstetrica-ginecologie din unitatea sanitara unde a nascut femeia sau de medicul de familie, dupa caz.     
     (4) Concediul pentru ingrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pâna la împlinirea vârstei de 18 ani, este acordat unuia dintre parinti, persoanei care a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au încredintat copii în vederea adoptiei sau i-au fost dati în plasament,daca solicitantul îndeplineste conditiile de stagiu de cotizare. În cazul copilului cu afectiuni grave, asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 16 ani. Medicul de familie are dreptul de a acorda concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 14 zile calendaristice, în una sau mai multe etape, pentru aceeasi afectiune.
      Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, este imobilizat în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor sau este supus unor interventii chirurgicale. În aceste cazuri, durata concediului medical este stabilita de catre medicul specialist în functie de evolutia bolii.
     (5) Certificatele de concediu medical pentru risc maternal pot fi eliberatr de medicul de familie, cu avizul medicului de medicina muncii, pe perioade de maximum 30/31 de zile calendaristice, pe o durata totala de maximum 120 de zile calendaristice, în întregime sau fractionat, asiguratelor gravide, asiguratelor care au nascut recent sau care alapteaza.

     Certificatele de concediu medical se pot completa atât pe suport hârtie, cât si electronic si pot fi eliberate on-line sau, dupa caz, off-line, în situatii justificate în care nu se poate realiza comunicatia cu sistemul informatic.
     Durata concediilor pentru tuberculoza, neoplazii, SIDA, boli cardiovasculare, a concediilor pentru sarcina si lauzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de munca si pentru carantina, precum si pentru risc maternal nu diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afectiuni.
     Medicii de familie au obligatia raportarii lunare, casei de asigurari cu care au incheiata conventia, a certificatelor de concediu medical emise,  datele în format electronic fiind transmise on-line, folosind semnatura electronica agreata de ambele parti.