COMUNICAT

IN ATENTIA ASIGURATILOR-Informatii privind cardul national duplicat

 

In conformitate cu prevederile Ordinului  nr. 98 din 27 februarie 2015 pentru aprobarea procedurii de eliberare, a modalitatii de suportare a cheltuielilor aferente tipăririi si distributiei cardului duplicat catre asigurat, precum si a modalitatii de acordare a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale, in cazul pierderii, furtului sau deteriorării cardului national de asigurari sociale de sanatate emis, precum şi în cazul schimbării datelor personale, asiguratul poate solicita  eliberarea cardului duplicat.

            Incepand cu data de 15.09.2022, data incheierii Conventiei dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Compania Nationala " Imprimeria Nationala"- S.A., asiguratii care solicita eliberarea cardului duplicat din motivele mai-sus enuntate vor achita suma de 12,97 lei, reprezentand contravaloarea cheltuielilor de tiparire a cardului.

 Pentru a intra în posesia cardurilor naționale duplicat, asigurații se vor prezenta la sediul casei de asigurări de sănătate la care au depus cererea, respectiv sediul CAS Salaj, în timpul programului de lucru cu publicul.  

            Asigurații se pot informa la CAS Salaj  dacă cardul national duplicat a fost tipărit și poate să fie ridicat apelând numărul de telefon 0260/613242/tasta1/2 sau 1/1, sau folosind adresa de email : card_national@cassalaj.ro.

            Reamintim faptul că, până la primirea cardului national duplicat, asigurații vor putea beneficia de servicii medicale acordate de către furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu CAS Salaj în baza adeverinței de înlocuire a cardului national de sănătate care are valabilitate de 60 de zile.

            În situația în care în perioada de valabilitate a adeverinței de înlocuire a cardului national de sănătate, asiguratul nu a intrat în posesia cardului national duplicat, obligația acestuia este să se adreseze și să solicite CAS Salaj eliberarea unei noi adeverințe de înlocuire a cardului national.

 

 

CONDUCEREA CAS Salaj