INFORMARE

privind acordarea concediilor medicale pentru persoanele carantinate sau izolate

 

În urma numărului ridicat de îmbolnăviri provocate de virusul SARS-CoV-2, în ultima perioadă a crescut foarte mult numărul concediilor medicale pentru carantină sau izolare.

 

O serie de noi reglementări referitoare la modul de acordare a acestor concedii medicale au intrat în vigoare începând cu data de 2 februarie 2022, prin punerea în aplicare a Ordinului Ministrului Sănătății nr. 213/2022. În urma acestui ordin s-au modificat perioadele aplicate celor două tipuri de concedii medicale.

 

Certificatele de concediu medical, emise în urma carantinării sau izolării persoanelor, pot fi eliberate în funcție de situații specifice și perioada poate varia între cinci și șapte zile, excepție făcând concediul medical pentru persoanele cu sechele post COVID-19, care se acordă potrivit regulilor stabilite în cazul concediilor medicale pentru incapacitate temporară de muncă (pentru boli obișnuite).

 

Mai exact, certificatele de concediu medical pentru persoanele asigurate și pentru care s-a impus măsura carantinării sau izolării în scopul limitării infectărilor cu COVID-19, pot fi eliberate atât de medicul curant, cât și de medicul de familie al persoanei, pe baza unei decizii emise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, dacă vorbim de carantinare, concediul medical se va acorda pentru o perioadă de 5 zile, următoarelor persoane:

Pentru aceștia, certificatele medicale de carantină se eliberează fie de medicul curant, adică medicul sub îngrijirea căruia se află pacientul, fie de medicul de familie, după ultima zi a perioadei de carantină, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării perioadei de carantină.
 

În situația în care acestea sunt depistate, ulterior, cu COVID-19, atunci vor primi o decizie de izolare din partea DSP și pot cere concediul medical aferent.

 

Eliberarea certificatelor de concediu medical pentru izolare se acordă persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în funcție de locația unde s-a impus măsura izolării: în spitale sau la domiciliu.

Certificatele de concediu medical pentru cei infectați și izolați în unități sanitare sau într-o locaţie alternativă ataşată uneia se vor elibera:

Pentru cei izolați la domiciliu sau la o locație declarată, certificatele de concediu medical se eliberează de medicul de familie care are în evidență persoana infectată:

În situația în care starea de sănătate a pacientului nu s-a îmbunătățit, iar reluarea activității nu poate fi posibilă (pentru pacienții cu sechele post-COVID-19), concediul medical pentru incapacitate temporară de muncă va putea fi prelungit de medicul de familie, însă fără ca durata cumulată a concediilor medicale să depășească 28 de zile calendaristice în ultimul an.

 

Indemnizația acordată pentru oricare dintre cele două tipuri de concedii medicale pentru COVID-19 este de 100% din veniturile salariale brute. De asemenea, pentru concediul medical pentru COVID-19 nu se aplică stagiul minim de cotizare.


Concediile medicale de COVID-19 se acordă exclusiv în următoarea zi după terminarea carantinei/izolării, medicii de familie neputând elibera aceste certificate înainte de perioada prevăzută în decizia DSP. Astfel, salariatul va putea depune la angajator certificatul de concediu medical abia după obținerea lui de la medicul de familie și nu înainte ca perioada de carantină/izolare să expire. Perioada maximă în care poate fi eliberat un concediu medical de carantină sau izolare este de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării perioadei de carantină/izolare.


Plata indemnizației de concediu medical se face de angajator, aceasta va fi decontată integral de Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS). În cazul acestor concedii medicale pentru COVID-19 întreaga indemnizație acordată pentru carantină și/sau izolare este decontată de stat.

Angajatorii care nu plătesc salariaților indemnizațiile aferente celor două tipuri de concedii medicale de COVID-19 riscă amenzi cuprinse între 3.500 și 6.000 lei.

 

Salariații care se află în izolare sau carantină nu pot lucra în timp ce se află în concediu medical. Aceștia nu pot beneficia, în același timp, de cele două tipuri de venituri, indemnizația de concediu medical și salariu.

 

Director General

Ec. Duda Tihamér Attila