COMUNICAT

 Precizări referitoare la iniţierea dispozitivelor medicale specifice în diabetul zaharat

 

Conform Ordinului 1328/2018, iniţierea dispozitivelor medicale specifice în diabetul zaharat (pompe de insulină şi senzori de monitorizare continuă a glicemiei) se face la nivelul Centrelor metodologice regionale la care este alocat judeţul de domiciliu al pacientului.

 

Centrele metodologice regionale sunt în următoarele localități: București (4 spitale), Timișoara (2 spitale), Iași (2 spitale), Cluj (2 spitale) și Craiova (1 spital).

Județul Harghita este arondat centrului metodologic regional Cluj.

 

La nivelul județului Harghita până în prezent au fost depuse 37 de dosare  pentru solicitare sistemului de monitorizare continuă a glicemiei, care au fost transmise centrului metodologic reginal din Cluj-Napoca.

 

Comisia de evaluare a centrului metodologic regional Cluj a verificat respectarea criteriilor de eligibilitate a bolnavilor care au depus solicitările până în data de 14 ianuarie 2019. La nivelul județului Harghita au fost emise 25 de decizii (20 – aprobate și 5 – refuzate).

 

Casa de Asigurări de Sănătate Harghita a transmis copia deciziilor primite, medicilor care au emis referatele.

Pacienţii care au primit aprobare pentru dispozitivele specifice vor fi contactaţi telefonic pentru programare în vederea montării dispozitivului de către secretariatul Centrului metodologic regional. Programarea se va face în ordinea datei în care s-a făcut cererea şi conform criteriilor de prioritate stabilite prin Ordinul 1328/2018. Se menţioneză faptul că procedurile de achiziţie a dispozitivelor se află în curs de derulare.

 

 

PREŞEDINTE-DIRECTOR GENERAL

     Ec. Duda Tihamer Attila