COMUNICAT

 

Modificări ale asigurării pentru concedii și indemnizații pe bază de contract încheiat cu casa de asigurări de sănătate

 

 

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, precum şi alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în  baza unui  contract de asigurare.

Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Contractul poate fi încheiat pentru o perioada determinată/nedeterminată de la data înregistrării cererii. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract.

Până la data de 31.08.2021, venitul ales nu putea fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii şi nu putea depăși valoarea a 12 salarii minime. După această dată  limita valorică lunară s-a stabilit la 3 salarii minime brute pe țară. Au fost exceptate de la această regulă persoanele care se asigură opțional pentru a beneficia de concedii și indemnizații pentru maternitate, până la limita valorică lunară a 12 salarii minime brute pe țară garantate în plată.

Pe data de 16 martie 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență nr. 10/2023 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005
privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate ce prevede noile reglementări privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit noilor modificări, venitul lunar înscris în contractul de asigurare nu va putea fi mai mare decât valoarea a trei salarii minime brute pe țară pentru orice tip de concediu medical, inclusiv pentru sarcină și lăuzie, conform modificărilor și completărilor Ordonanței de Urgență nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. Totodată, venitul menționat va trebui să fie același cu cel înscris în declarația fiscală depusă în vedere plății contribuției de sănătate sau, după caz, cu media veniturilor lunare înscrise în declarație.

Contractele aflate în derulare la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență de modificare și completare a OUG nr. 158/2005 se vor modifica prin acte adiționale, la notificarea casei de asigurări de sănătate, până la data de 1 iunie 2023. Pentru aceste contracte, baza de calcul a indemnizațiilor de maternitate este media veniturilor asigurate înscrise în contract în ultimele 6 luni ale celor 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.

Modificările aduse de acest act normativ sunt necesare pentru implementarea unui mecanism echitabil și unitar pentru calculul indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate, în scopul gestionării eficiente a fondurilor alocate acestui domeniu.

La data de 31.01.2023, Casa de Asigurări de Sănătate Harghita a avut în total 221 contracte de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate încheiate și active, din care 109 contracte pentru concedii medicale și indemnizații pentru incapacitate temporală de muncă, prevenire îmbolnăvire, îngrijire copil bolnav, 82 contracte pentru concedii medicale și indemnizații pentru maternitate respective 16 contracte valabile pentru toate tipurile de concedii medicale.

În anul 2022, sumele ce au reprezentat indemnizații suportate din bugetul FNUASS, pentru numărul total de contracte încheiate a fost 7.059.590 lei, din care 940.945 lei au reprezentat sumele pentru concedii medicale și indemnizații pentru incapacitate temporală de muncă, prevenire îmbolnăvire, îngrijire copil bolnav și  6.118.645 lei pentru concedii medicale și indemnizații pentru maternitate.

 

 

DIRECTOR GENERAL

Ec. Duda Tihamer Attila