COMUNICAT  - ACTUALIZARE PROTOCOALE TERAPEUTICE

 

 

Prin prezenta vă informăm că în Monitorul Oficial al Ramâniei partea I nr. 100 bis din data de 01.02.2022 a fost publicat Ordinul MS/CNAS nr. 188/64/2022 privind modificarea şi completarea anexelor nr. 1 şi nr. 2 la Ordinul nr. 564/499/2021 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaţionale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, şi a normelor metodologice privind implementarea acestora.

Totodată vă aducem la cunoştinţă faptul că pe site-ul CNAS în secţiunea ”informaţii furnizori – protocoale terapeutice” au fost postate toate protocoalele aprobate prin Ordinul MS/CNAS nr. 564/499/2021 actualizate la luna februarie 2022, respectiv un număr de 310 protocoale terapeutice.

Vă reamintim că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, medicii prescriptori au obligaţia de a respecta schemele terapeutice stabilite prin protocoalele terapetice ce constituie bază de prescripţie medicală în sistemul de asigurări de sănătate din România.