Casa de Asigurări de Sănătate Mureş în dialog cu medicii de familie

 

 

 

Vineri, 27 februarie 2015, Asociaţia Medicilor de Familie filiala Mureş a găzduit o întâlnire cu reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Mureş.

În cadrul şedinţei lunare a Asociaţiei au avut loc discuţii pe teme de interes pentru activitatea medicilor de familie de pe raza judeţului.

Casa de Asigurări de Sănătate Mureş a fost reprezentată de directorul Relaţii Contractuale, ec. Rodica Biro, care a prezentat situaţia distribuirii cardurilor naţionale de sănătate în judeţul Mureş, totodată lansând şi invitaţia către medicii de familie să ridice cardurile aparţinând pacienţilor înscrişi pe listele proprii, de la sediul Casei. Directorul Relaţii Contractuale a motivat solicitarea prin existenţa cadrului legal care să permită efectuarea acestui demers de către medicii de familie, precum şi prin dorinţa de a facilita accesul asiguratului la cardul naţional de sănătate.

Argumentul major care stă la baza solicitării este ritmul lent de distribuire a cardurilor până la această dată. Astfel, din numărul total de carduri returnate Casei de Asigurări de Sănătate Mureş de către Compania Naţională Poşta Română, şi anume 18.435, 2.181 au fost distribuite prin intermediul medicilor de familie, iar 1.434, prin personalul propriu al C.A.S. Mureş, ceea ce ne conduce la concluzia că cele peste 14.000 de carduri rămase de distribuit nu vor putea ajunge în timp util în posesia asiguraţilor. 

Directorul Relaţii Contractuale Ec. Rodica Biro a subliniat importanţa promovării unei comunicări active şi eficiente între Casa de Asigurări de Sănătate şi medicii de familie, pentru monitorizarea disfuncţionalităţilor, în acest scop punând la dispoziţia acestora o adresă de e-mail.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, dr. Remus Şipoş, a subliniat necesitatea dezvoltării unui parteneriat real între medicii de familie şi C.A.S. Mureş. Reprezentantul Casei i-a asigurat pe participanţi de totala deschidere a instituţiei inclusiv pentru facilitarea comunicării între medicii de familie şi ceilalţi furnizori de serivicii medicale: medici specialişti, farmacii, laboratoare, dispozitive medicale. A fost reiterată  totodată necesitatea organizării de întâlniri la nivelul furnizorilor de servicii medicale asftel încât PACIENTUL – destinatarul final al serviciilor medicale şi liantul actorilor care îşi desfăşoară activitatea în sistemul sanitar şi al asigurărilor sociale de sănătate – să fie beneficiar real al unor servicii de calitate.   

 

           

Purtător de cuvânt al C.A.S. Mureş,

Alina Aurora ALDEA